Red Barn Rumblers / Greasy Palms
ILENCD1058 / 2011

Här är ett exempel på hur ni som band kan ta saken i egna händer i väntan på det stora skivkontraktet.

Jag blev kontaktade av Red Barn Rumblers för att de ville spela in en demo och vi bokade en helg hösten 2011. Det finns för övrigt möjlighet att hyra en stuga i närheten för övernattning, som ett tips av praktisk karaktär. Siktet var inställt på 10 låtar och det är egentligen mer än vad som behövs för en demo men tanken va att trycka upp några hundra CD om resultatet blev bra. Vi tillbringade lördag - söndag i studion och de gav mig bilder till omslaget. Sen gjorde jag en nermixning i efterhand och skickade till dem som de hade synpunkter på så det behövdes ett andra försök innan de var nöjda. Sen såg jag till att allting gick iväg för tryckning (eller bränning när det blir så små serier). Efter 1 månad fick de leverans och sen var det bara att börja jaga spelningar.

De har själva bekostat sin CD och har också fått bestämma precis hur den ska låta och se ut. Ett roligt och nyttigt sätt att ta reda på hur det funkar att spela in en skiva och inte så blodigt dyrt heller.

Vill du köpa deras skiva så skicka ett mail till info@ilenrecords.com så skickar jag gärna ett ex. Om du vill ha mer info om bandet eller boka dem till en spelning kan du nå dem via deras hemsida www.redbarnrumblers.se.

 
Boppin' The Blues / Twenty Flight Rock / Rock This Town / Moonshine Boppin' / Amy Lou / That's All Right Mama / Tear It Up / Rock Around With Ollie Vee / Get Rhythm / Bop-A-Lena