www.ilenrecords.com

 

Det är dags för skiva nr 3 i serien ROCK From Valley Country

Nya band presenterar sig, en del gamla band hänger kvar och andra har fallit ifrån sen sist vi kollade läget på rockbanden i Dalsland.

Skivan släpps 24/5

Man kan beställa genom att maila info@ilenrecords.com eller köpa över disk av Tuten eller andra som brukar sälja skivor på träffarna. Ett annat trevligt alternativ är att bege sig till Åsebro Festplats den 24:e Maj och vara med när vi firar skivsläppet med några av banden livs levande på scen. Rulla ner för mer info om releasefesten.

 

 

   

2014 kör vi ett Releaseparty på Åsebro festplats.

Åsebro ligger här.

Banden i år är GK the Dynamic Duo, Shortcut 28, Joe Redeye, Reborn Band, Ramblin' Ellie & the Bashtones + ett grymt bra band från England som heter Rudy La Crioux & the All Stars.

Det blir ingen Granbackafestival i år utan vi flyttar till Åsebro festplats istället. Här finns allt som behövs för ett stort evenemang. Rinnande vatten, toaletter, bar och strömförsörjning som klarar av dagens musikanläggningar. Kan verka självklart men tidigare har det varit mycket jobb att fixa allt sånt. Vi hoppas att ni som kommer dit uppskattar flytten.

Inträdet betalas vid infarten till parkeringen, vilket är ett krav från ordningsmakten. Precis som tidigare måste vi ha en 18-årsgräns pga att vi har ölförsäljning. Kan man inte visa leg måste vi neka, så är det bara.

Försäljning av mat och öl sköts av Åsebro IF och det ska gå att köpa grilltallrik eller hamburgare / korv. Eftersom vi har release på ROCK From Valley Country III så kan man givetvis köpa CD'n också, antingen i baren eller hos Tuten Records som kommer att stå synligt placerad. Vi har lite överblivna T-shirts från tidigare år och de kommer att säljas för 50:- st. Det är bra kvalitet på dem så det är ett bra pris men de finns bara i små eller stora storlekar.

Väl mött önskar Valley Country Rockers

(Gå gärna in på facebook och kolla.)

Dalslandscruisingen är ett fristående evenemang som vi gärna tipsar om. Det startar på Granbackaparkeringen i Bäckefors 15.00 samma datum. Läs mer på facebook eller var på plats 14.30 för att hänga på en riktigt mäktig raggarbilskaravan. I år är rundan ändrad och det blir nya vägar att utforska. Precis som i fjol blir det ett stopp vid Big Lake Cruisers i Mellerud där det finns liveband på utescenen.

 


 

 

   

Rudy La Crioux & the All Stars

Även om det är ett releaseparty för en skiva med dalsländska rockband så vill vi gärna bjuda in ett gäng som inte spelar på hemmaplan. I detta fallet så har vi ett band som ligger mig extra varmt om hjärtat och det beror på ett missöde som hände för två år sen.

De här gubbarna från England var bokade för en spelning i Bokenäs men av olika anledningar fick evenemanget flyttas till Lanegården i sista stund. Som lök på laxen fick deras gitarrist dessutom lämna återbud och jag fick frågan om jag kunde rycka in. Javisst, sa jag utan att veta ett skvatt och av outgrundlig anledning gjorde vi en kanonspelning men tyvärr utan publik.

Nu har jag äntligen fått möjligheten att få hit bandet igen och det vore väl själve fan om de inte skulle få publik den här gången!

Historien är inte riktigt slut än…det blir inte hela bandet nu heller, tyvärr. De behöver en gitarrist…

Jag lovar att jag ska göra allt för att de ska få visa vad de kan. Kvällens absoluta höjdare. Går på vid midnatt om schemat håller.


   

Ramblin' Ellie & the Bashtones

Ett Brålandaband går upp på scen vid 22.00. Simone Simonsson har tidigare sjungit i Southern Aces men 2013 hade hon fått ihop ett eget band som direkt tog en finalplats i ”Årets Rookie” på Sweden Rockabilly Festival. Repertoaren är en blandning av rock’n’roll, rockabilly och teenbeat. Med sig har hon Micke Fransson – bas, Andreas Johansson – trummor samt Örjan Wressel – gitarr. Andreas Hemmingsson – gitarr ingår också i bandet men kommer inte att kunna vara med i Åsebro, vi får försöka lösa det på nåt sätt.

 

   

Joe Redeye

Vet inte om jag behöver skriva så mycket om det här bandet egentligen. Startade -97 i Bengtsfors, har släppt 3 fullängdare och även sparrat ”Terrible” Tom Powder från Black Knights. Vad mer…hmmm…det har visst slunkit med en fjärde gubbe i bandet och vad jag har hört så har de repat in en del nytt som gett bandet en nytändning. 23.00 är det tänkt att de ska dra igång så får ni se själva om de fortfarande kan få igång dalslänningarna.

 

 

 

 

   

Shortcut 28

Det här Högsätersbandet har ni säkert sett och hört tidigare, kanske på Granbackafestivalen där de spelat 2009 och 2011. De har varit med på RFVC II också och då med 2 egna låtar och det vill vi ha mer av. Namnet är taget från adressen till Högsäters absolut mest populära pub där de debuterade för 6 år sen. Jonny Wennerdahl – gitarr och sång, Mats Karlsson – bas, Alexander Wernborg – trummor utgör trion som får i uppgift att avsluta tillställningen i Åsebro 2014. Kl 02.00 bryter vi strömmen och går hem efter en garanterat lyckad tillställning.

 

   

Reborn Band

Ett band från Mellerud och Bäckefors med bara några år på nacken men med desto mer samlad rutin. Grunden kommer från Dennys som bildades 1967 och som sen gjorde en nystart 2011 under namnet Reborn Dennys men som ändrades förra året till Reborn Band.

Morgan Ottosson – sång och gitarr, Bengt Johansson – trummor, Christer Mårtensson – bas och gitarr, Bele Fransson – gitarr, bas och keyboard. Där har vi laguppställningen som går ut först på releasepartyt och då blir det en blandning av pop- & rocklåtar från 60-tal och framåt. 

 

   

GK the Dynamic Duo

Ett tvåmanna rockabillyband, kan det va nåt? Ja varför inte.

Det är nog många som redan sett och hört dem live som håller med om att det blir bra ös även utan trummor, bara attityden är den rätta så. Uno Eiving – bas och sång tillsammans med Robert Christensson – gitarr och sång brukar annars lira ihop i trion Green Kryptonite. Den här duo-varianten har de kört sen 2013 som ett alternativ för mindre spelställen.

I Åsebro finns en kanonfräck bar mitt emot dansbanan och varför inte ställa en dynamisk duo där som håller ångan uppe medan det riggas om på stora scen. De dyker upp flera gånger under kvällen med andra ord och kör lite kortare pass.

 

   

Hank Edwards Trio

Lite kul att vi kan bjuda på ett band som egentligen är helt nytt men ändå inte. Hank Edwards från Hönö gjorde karriär på 80-talet med en stil som påminde om Hank Williams och tidig hillbilly med en tydlig countrykaraktär. Nu gör han comeback eftersom han inte spelat på många år. Trion utgörs av Magnus Hedlander - gitarr och Tennessee Mike - bas. Vi bjuder på denna eminenta orkester på så sätt att de får spela på utomhusscenen vid Big Lake Cruisers klubbstuga i Mellerud när dalslandscruisingen landar där. Inget inträde med andra ord, bara att avnjuta. Runt sjutiden ungefär.

 

 

 

 

 Email: info@ilenrecords.com  tel: 070-6410348